Omgeving

Veel voorzieningen, zoals het centrum, uitvalswegen en het treinstation Sassenheim zijn op zeer korte afstand gelegen. Daarbij is er een goede verbinding met het open vaarwater in de richting van ’t Joppe te Warmond en de Kagerplassen. Teylingerhof ligt op enkele vaarminuten van de Kagerplassen. Sassenheim is een levendige plaats om in te wonen. Er is genoeg te doen! 

Veel sport en meer

Sassenheim heeft het grootste sportcomplex van Teylingen, de Wasbeek. Het sport- en recreatiecentrum Wasbeek heeft verschillende sportvelden en twee zwembaden. Daarnaast spelen er verschillende sportclubs in Sassenheim, zo ook rugbyclub The Bassets. Er is een open water verbinding in de richting van ’t Joppe te Warmond en de Kagerplassen. Elk jaar is de Kaagweek, de oudste zeilweek van het land. Dit jaar is de 96ste editie.

Gelegen tussen de Baanbrekersweg en de Krelagehove ligt Speeltuin Bijdorp. Daar worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen.  Ook in Park Rusthof is veel te beleven. Wandelen, sporten, spelen en luieren, het kan in Park Rusthof. Een park waar jong en oud genieten. 

Gezellig genieten 

Het hele jaar door worden er verschillende evenementen georganiseerd in Sassenheim. Verschillende markten, kortebaandraverij en het carnaval. Ook de jaarlijks terugkerende ‘Nacht van Sassem’ mag je niet missen! 

In het voorjaar rijdt de optocht van het Bloemencorso van de Bollenstreek door Sassenheim.  Ook is er in het voorjaar op het Voorhavenkwartier het wijnevenement Wijn op het plein en de biermarkt in de zomer is inmiddels ook een gevestigde traditie in het dorp. 

Leiden, Amsterdam, Den Haag, Schiphol en het strand… snel bereikbaar

Shoppen kan natuurlijk in de winkelstraat van Sassenheim, maar ook de belangrijke uitvalswegen zijn dichtbij. Via de snelweg ben je zo in Amsterdam en Den Haag. 

Het strand is met de auto in 15 minuten bereikbaar. Je kunt natuurlijk ook lekker op de fiets naar het strand! Noordwijk  is niet ver van Sassenheim. Je fietst gezellig door de bollenstreek binnen 8 km naar Noordwijk. Ook de bereikbaarheid via het openbaar vervoer is uitstekend. Met de trein ben je snel in Schiphol en Leiden. Het centraal station is op 5 minuten gelegen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Sassenheim zijn de Dorpskerk, midden in de winkelstraat, en de Ruïne van Teylingen. 

Kortom, er is genoeg te beleven in Sassenheim!

Menu